STORT SORTIMENTNICKELSÄKERTSNABB LEVERANSÖPPET KÖP I 30 DAGAR
Moms visas:
Cart
SvenskaEnglishРусский

Skapa vackra örhängen med seed beads och Swarovski rivolis

Projektet passar dig som redan är bekant med hur man infattar en rivolikristall med seed beads.

Har du aldrig gjort det förut, kan du lära dig grunderna här.

Vi tackar Oxana Frolova som gav Fina Pärlor tillåtelse att översätta och publicera beskrivningen för er helt gratis.

 

Du kommer att behöva:

 

Steg 1: infattning av rivolikristallen

Bestäm dig vilken av dina 2 färgen kommer att dominera. Vi kommer att kalla den för primärfärgen.

Gör en sluten ring av 36st Miyuki Delica pärlor där du växlar färgerna: först sekundär, sedan primär. Oxana gillar att lämna en tillräckligt lång tråd som ska räcka till att sy färdigt baksidan och för att sedan knyta ihop de 2 ändarna och dölja dem i pärlorna när allt är klart. Du kan självklart göra som du själv föredrar med trådarna.

Sy en rad med din primära färg i peyote-teknik. Du som inte alls är bekant med peyote hittar all nödvändig information i vår detaljerade beskrivning för nybörjare HÄR.

Kom ihåg att alltid ha bra trådspänning för att din infattning ska bli stadig och omfatta kristallen tätt och säkert.

Byt från Delicas till seed beads 15/0. Sy en rad med din sekundära färg. Öka trådspänning, så att denna rad börjar dra ihop sig:

Glöm inte så kallad step-up: när du är klar med denna rad, ska du komma upp med nålen genom radens första pärla: en seed bead i storlek 15/0.

Sy en till rad med seed beads 15/0 - denna gång i din primära färg. För ut arbetstråden genom pärlorna, så att den kommer ut ur Delica-raden som på bilden nedan.

Vi kommer tillbaka till den här tråden inom kort.

Nu syr vi klart baksidan av infattningen. Till det kommer vi att använda den trådänden vi lämnade kvar i början. Är du van att arbeta med en tråd, så följer du helt enkelt mönstret tills du kommer ut med tråden på baksidan. Det finns många olika varianter av hur man fixar baksidan. Här är en av dem.

Sy baksidans första rad med seed beads 15/0 i din sekundära färg, precis som vi gjorde på framsidan. Glöm inte step-up!

Lägg in kristallen och sy en till rad. Kom ihåg trådspänningen, dra åt raden så att mönstret börjar dra ihop sig, det är det som kommer att hålla kristallen på plats:
 

 

Glöm inte att göra step-up och börja med nästa rad: nu tar vi upp 5st seed beads 15/0 och hoppar över 2 pärlor i raden nedan innan vi för in nålen i den 3:e. Röda prickar på bilden nedan visar var 3:e pärla som du fäster dina "bågar" i.

När du är klar med raden, kommer du att ha 6 sådana bågar.

 

Åter igen måste du göra en step-up innan du kan sy en ny rad. Det innebår att du måste komma upp med nålen genom den första bågens topp. Topparna är märkta med röda prickar på bilden nedan. Din nästa rad ska bestå av 3st seed beads 15/0 mellan dessa toppar:

 

Du har nu 6 nya, ännu mindre bågar. Gör en step-up: för ut nålen genom bågens topp. Din sista rad består av endast 1 pärla mellan varje topp.

Avsluta med att dra ihop din sista rad som består av 6 pärlor:

 

Steg 2: skapa en stjärna runton infattningen

Nu jobbar vi igen med trådänden vi lämnade i den mittersta raden av Delica-pärlor. Raden är märkt med röda prickar på bilden nedan. Sy fast två seed beads 15/0 (primär färg) mellan två Delica-pärlor. Sy sedan fast en Delica-pärla i storlek 11/0 (primär färg).

Så här ska mönstret i din nya rad se ut:

När raden är klar, gör du en step-up genom att komma upp med nålen mellan de två seed beads du började raden med:

Bilden nedan visar hur din nästa rad ska se ut. I den här raden börjar vi kombinera två olika tekniker: herringbone och peyote. Pärlorna som läggs till i den här raden har röda kanter.

Din tråd kommer ut mellan två seed beads 15/0 (vi kallar dem för nedre par). Ta upp två nya seed beads 15/0 (primär färg) och gå ner med nålen i den andra pärlan av det första nedre paret.

Ta upp en seed bead 15/0 (sekundär färg) och för nålen i den nedre radens Delica. Ta upp en till seed bead 15/0 (sekundär färg) och kom upp med nålen genom ett nytt nedre par av seed beads.

Upprepa mönstret tills raden är klar:

När den sista pärlan i raden är på plats, gör du en step-up: för nålen igenom 15/0-pärlorna av båda raderna:

Bilden nedan visar hur du fortsätter med den tredje raden. Pärlorna som läggs till i den här raden har röda kanter på mönsterteckningen.
Glöm inte step-up på slutet! Du ska hamna med nålen mitt i en av "strålarna".

Nästa rad syr du med Delica-pärlor 11/0. Mönstret nedan visar hur du växlar färger och vilka pärlor nålen bör gå in i. De nya pärlorna är märkta med röda kanter:

När du är klar med raden och din tråd kommer åter igen mellan de 2 pärlorna högst upp i ena "strålen", är det dags för en sista rad som sys med seed beads 15/0, de är märkta med röda kanter på bilden nedan.

Mönstret visar både färgföljden och var du placerar de nya pärlorna:

Planerar du att använda öronkrokar med en sluten ögla, så är det nu du syr fast dem i en av strålarna, mellan 2 seed beads:

Dra åt tråden och sy färdigt raden:

Det är dags för en sista rad där vi avslutar varje stråle (förutom krokfästet) med en enda pärla i storlek 15/0. Bilden nedan visar hur du för nålen igenom stjärnan för att komma åt varje topp. Observera att de enda nya pärlorna du lägger till i detta steg är märkta med röda kanter. När dessa pärlor är på plats, sy igenom denna sista rad en gång till för att göra stjärnan stadigare. Du lägger inte till några nya pärlor, följ bara trådens väg ett extra varv runt hela sista raden. Det är viktigt att behålla bra trådspänning för att se till att mönstret blir stadigt, men dra inte för hårt heller, så att stjärnans strålar inte börjar böja sig inåt.

Nu återstår det sista - att dölja trådarna. Följ mönstret och för ut din tråd på stjärnans baksida där den kan möta den andra tråden. Knyt ihop dem och dölj ändarna i några pärlor innan du klipper av dem.

Nu är stjärnorna klara för användning eller vidare dekoration:

Experimentera gärna med dina favoritfärger, mönstret kan variera i det oändliga:

 

Ha kul och låt oss gärna veta vad du tycker och hur det går, vi finns på INSTAGRAM eller FACEBOOK. Tagga dina bilder med @finaparlor, så ser vi vad du skapar!

 

 

© Copyright: www.finaparlor.se

 

 

 

Varukategorier
Handla
Information
SvenskaEnglishРусский

Moms visas: