STORT SORTIMENTNICKELSÄKERTSNABB LEVERANSÖPPET KÖP I 30 DAGAR
Cart
SvenskaEnglishРусский

Master Class: armband med pärlor och memorywire

 

Enkla, läckra armband med rasslande pärlor på memorywire är jätteroliga att göra själv!

Vi tackar Elena Alekseeva som berättade för oss hur hon gör den här modellen, väldigt omtyckt bland hennes kunder. Här kommer arbetsbeskrivningen!

 

Material och verktyg:

 

Välj dina pärlor, variera gärna ett par olika storlekar då en sådan variation skapar en levande, rasslande effekt och pärlorna lägger sig tätare emot varandra med mindre glipor. Tillverka ett gäng berlocker genom att trä pärlor på hattpinnar och avsluta med en ögla. Vill du göra dubbla öglor som på vår bild, så behöver du lämna ca 15mm tråd innan du knipsar bort resten. Vira sedan tråden två varv runt rundtången. Det är lättast att dra i tråden med hjälp av en plattång:

 

Hur många pärlor går åt beror på vilken storlek du väljer att jobba med, här ser du ca 8mm och 6mm stora pärlor.

Kapa ett drygt varv memorywire. Vi behöver lite mindre än så, men det är bra med en liten felmarginal, memorywire är väldigt hård och kan vara knepig att jobba med. Av samma anledning bör du alltid ha en separat avbitartång för memorywire så du inte förstör dina vanliga verktyg. Gör en ögla som stopp och börja trä upp dina pärlor, här börjar vi med en liten metallpärlor och fortsätter med stenar, varvade med dekorativa pärlhattar och mellandelar.

Närmare mitten börjar vi trä upp våra pärlberlocker vi gjorde tidigare. Här kan man passa på att tillverka fler om det skulle behövas:

 

 

Avsluta pärlraden med en spegelbild av våra första pärlor, tryck ihop alla pärlor ordentligt, så de sitter i en tät och kompakt rad på memorywiren, kapa av överflödig memorywire och avsluta med en till liten ögla så nära den sista pärlan som möjligt.

Med hjälp av motringar kan du nu fästa ett lås med en eventuell förlängningskedja som du kan dekorera med små hängen eller fler pärlberlocker för den dekorativa effekten. Armbandet är klart! Läckert, eller hur?

Testa samma teknik med olika pärlor, till ex stenchips, och se hur olika de kan se ut från gång till gång. Lycka till och låt oss gärna veta hur det gick, tagga oss i dina bilder på:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

JuliaGräsMer än 4 år sedan
Super enkelt och fint! Tack!😄
SannaMer än 4 år sedan
Så fint!
Gärna mer ideer på snygga smycken av era fina pärlor 🙂
MerviMer än 4 år sedan
Läckra armband! Blir allt sugen att testa..!
Hella StarsprinkleMer än 4 år sedan
Åh vilken bra tutorial och vad fina armband!
Tack!
Varukategorier
Handla
Information
SvenskaEnglishРусский

Moms visas: