FREE SHIPPING IN SWEDENNICKEL SAFEFAST DELIVERIES30 DAYS FOR RETURNS
Cart
SvenskaEnglishРусский

Stenskola: äkta citrin

Hur konstigt det än låter, så ska du helst inte söka efter 100% äkta citrinpärlor om du vill använda riktiga stenpärlor och inte betala massor för dem. Varför?.. Så här är det:

🍋Citrin är en relativt sällsynt typ av kvarts. Eftertraktade naturliga kristaller har blek citrongul färg. Är de helt klara, så fasettslipas de och används i påkostade smycken tillsammans med ädla metaller. Sådana stenar kommer helt enkelt inte att borras till pärlor.

🍋Mindre klara stenar hettas upp tills nyansen blir jämnare och tydligare. Det är först då citrin får en varmare, aningen rödaktig färg. Även andra typer av naturlig kvarts används för att tillverka sådana pärlor. Ametist och rökkvarts blir också bärnstensgula när de hettas upp.

🍋Borrade citrinpärlor ska med 99% säkerhet ha naturliga mikrosprickor och inklusioner som skimrar mjukt inuti stenen. Se dock till att det inte är microbubblor, då är det troligast glas. Likaså - om dina pärlor är helt perfekta, jämnt bärnstensfärgare kloner av varandra. Glasvarning!

🍋Citrin är ingen billig sten. Se upp för allt för lockande priser. Våga vara kritisk!

🍋Och till slut: många naturstenar genomgår en värmebehandling för att bli ännu vackrare. Upphettade halvädelstenar är fortfarande naturstenar som har fått hjälp med det som även sker naturligt, fast mer sällan.

🍋Vi älskar dessa frusna droppar av solsken. Nu hittar du citrinpärlor i 6mm och 8mm hos oss på Fina Pärlor.

Ta en titt på våra citrinpärlor

3 comments

Fina Pärlor 💎2 years ago
Veronica, ja, naturlig citrin finns endast i gula nyanser.
Veronica2 years ago
Sååå läckra! Har just beställt. Finns de bara i gult?
EleonOre2 years ago
:O kan erkänna att jag sitter och granskar mina citriner som jag köpte någonstans tidigare nu och är mycket fundersam...
Categories
Shop
Information
SvenskaEnglishРусский

Show VAT: