БЫСТРОКАЧЕСТВЕННОПОДДЕРЖКА НА РУССКОМУПАКОВАНО С ЛЮБОВЬЮ
Cart
SvenskaEnglishРусский

Gör ett armband tillsammans med oss!

 

Gillar du seed beads, så känner du säkert igen peyotetekniken. När man använder sig av små jämna pärlor som Miyuki Delicas, så lägger sig pärlorna i vackra raka rader och bildar mönster som man kan variera i det oändliga.

Idag jobbar vi med enklare material: vanlig stretchtråd för att slippa lås och rustika träpärlor med stora hål. Vi går igenom allt du kan behöva innan vi börjar:

  • elastisk tråd. I våra armband användes en 0,5mm genomskinlig och en 1mm svart tråd. Det gick åt ca 3m till det svarta armbandet.
  • rondellformade pärlor (helt runda pärlor passar inte riktigt här). Vi använder träpärlor som har generösa hål, - vi vill kunna använda rejäla trådar till dessa maffiga armband.
  • Verktyg som kan underlätta arbetet och spara tid: en syl till bråkiga tilltäppta hål och en tamburkrok att dra tråden med, eftersom 1mm grov tråd inte ryms i någon vanlig nål. Båda två rekommenderas verkligen till träpärlor!
  • sax

Välj dina pärlor, bestäm dig för armbandets bredd, gör en lös knut som stopp och börja med ett udda antal pärlor. Nu behöver du bara följa bilderna! De första 2-3 raderna kan se röriga ut, men det blir lättare snart! Håll jämn spänning i tråden. Dra åt, men inte för hårt.

När längden passar din handled ska du sy ihop armbandet. Dra bara tråden genom pärlorna som om du skulle fortsätta på mönstret. Ta upp stoppknuten, knyt ihop trådarna och dra dem igenom några pärlor innan du klipper bort resten. Klart!

Experimentera med olika storlekar, färger och former. Du kan se att vi bytte ut en träpärla mot en berlockpärla i det bruna armbandet.

Peyote är ett mönster som fungerar bäst med jämna seed beads, men när man tar stora, rustika pärlor och grova trådar med avsikt, så gör det absolut ingenting att armbandet inte blir helt perfekt i sin form, - det är en del av dess charm.

Ha kul och lämna gärna en kommentar. Vi blir också glada om du hittar oss på INSTAGRAM eller FACEBOOK. Tagga dina bilder med @finaparlor, så ser vi vad du skapar!

 

© Copyright: www.finaparlor.se

0 комментарии

Ваш комментарий может стать первым!

Каталог
Заказы
Инфо
SvenskaEnglishРусский

НДС: